Grand Cru '82
 

OnTip
Doublette Ranking
Nationele Petanque Competitie
Winter Doublette Competitie 2014
WDC 2012
WDC 2014

WDC 2017

WDC 2016

WDC 2015

WDC 2014

Uitslag FINALE WDC 2014

1e plaats A
Jacques en Jaap Jan
2e plaats A
Wilma en Az-Eddine
3e plaats A
Jessica en Peter
4e plaats A
Thera en Gerard
1e plaats A compl.
Julia en Cees
2e plaats A compl.
Hans en (Jan)
1e plaats B
Roel en Jan Maarten
1e plaats B compl.
Lien en Kors

Finale dag WDC 2014,
Op 10:15 uur waren alle deelnemers aanwezig. 10 minuten later kon de loting aanvangen.

Na de loting zag de eerste ronde er als volgt uit

  • Tap/Marseille tegen Tromp/Verboom
  • ‘t Hart/Trijssenaar tegen Van Vliet/Van Vliet
  • Molenaar/Voogd tegen Brocken/Steenbergen
  • Bos/Bijkerk tegen Oosterbaan/Bendouch
  • Roozenburg/Roozenburg tegen Henze/Henze
  • Van Dongen/ Van Leeuwen tegen Velsink/Beerbaum
  • Pont/Roos tegen Van Unnik/Starrenburg
  • Teunissen/Manger tegen De Vries/Van der Meer

De vet/cursief gedrukte teams plaatsten zich voor de A-poule
In principe viel de loting gunstig uit. (een loting blijft een loting !) behalve voor de teams Teunissen en van De Vries. De kampioen van vorig jaar moest het opnemen tegen het team van de dinsdagavond die nog maar net als 5e geplaatste de finaledag wisten te bereiken. Op papier dus de zwakkere. Niets was minder waar want team De Vries maakte korte metten met de ex-kampioen door met 13-3 te winnen.
In de A- en B poule ging de strijd verder.
De teams ’t Hart/Trijssenaar, Oosterbaan/Bendouch, Velsink/Beerbaum en De Vries/Van der Meer wonnen hun partijen en blijven dus kanshebber voor de paal. Tevens waren deze teams hiermee automatisch de nummers 1 t/m 4 van de WDC.
Team Velsink verloor van team De Vries en teams ’t Hart verloor van team Oosterbaan.
De finale werd dus gespeeld met het team De Vries tegen team Oosterbaan.
Voor de derde en vierde plaats streden de teams ’t Hart en Velsink tegen elkaar.
Team Teunissen/Manger kwam hun verlies in de eerste wedstrijd snel te boven de eerste wedstrijd in Poule-B wisten zij net met 13-12 te winnen, de tweede partij rolde zij team Van Dongen/van Leeuwen op met 13-1 en de finale van de B wisten zij te winnen van Bos/Bijkerk met 13-6
De finale van de A-complementair werd gewonnen door Julia en Cees Henze door Hans Tromp en Jan Verboom met 13-9 te verslaan.
De finale van de B-complementair werd gewonnen door Lien en Cors van Vliet door met 13-11 te winnen van Rob Pont en Leen Roos.
Terug naar de A-poule (het hoofdtoernooi) om de derde en vierde plaats. Het was geen spannende wedstrijd. Gezien de respectabele leeftijd en het aantal wedstrijden dat zij al gespeeld hadden van de tegenstanders van Jessica en Peter ligt het daar misschien wel aan dat het min of meer een Walk-Over is geworden voor Jessica en Peter.
De finale leek dezelfde uitslag te krijgen. Jaap-Jan en Jacques stonden voor met 7-0 en het zag ernaar uit dat een 13-0 of misschien 13-2 in zicht was.
Of het nu komt dat de tegenstanders al diverse malen in deze opstelling in de finale van de WDC had gestaan en nu eindelijk wel eens op die paal wilden is niet gevraagd, maar zij vochten als leeuwen terug. Wilma presteerden het om in de laatste mènes haar boules nagenoeg op de but te krijgen, maar Jacques had geen er geen moeite mee om de goed geplaatste boules, soms met een “blijven” weer weg te schieten. Toch wisten Wilma en Az-Eddine de stand op 11-12 te brengen.

In de laatste mène lagen zij op punt met nog een boule in de handen van Az-Eddine en nog een in handen van Jaap-Jan. Jaap-Jan wist zijn boule op het 13e punt te plaatsen, Er was voor Az-Eddine geen andere keus dan deze te schieten, met als resultaat een 12e punt te halen, en met een blijver misschien nog wel het 13e er bij. Onder die omstandigheden, winnen, eindelijk de paal, is het toch wel heel moeilijk om de spanning de baas te blijven. Het was muisstil in de hal toen Az-Eddine zijn schot inzette en helaas niet raakte. Weer geen winst in een finale voor Az-Eddine en Wilma. Jaap-Jan en Jacques mochten zich de terechte winnaar van de WDC 2014 noemen.


© PS Production