Grand Cru '82
 

OnTip
Doublette Ranking
Nationele Petanque Competitie
Winter Doublette Competitie 2016
WDC 2012
WDC 2016

WDC 2017

WDC 2016

WDC 2015

WDC 2014


De finale van de Winter Doublette Competitie (WDC).

Om 10:15 uur begon de loting die het volgende resultaat liet zien:

Cinta Wortel/Corrie Meinema tegen Chris van der Sman/Rob Pont 10-13
Eri en Emiel Oosthoek tegen Frans Bleker/Giacomino Deiana 12-13
Cees en Dody Henze tegen Peter en Joey Dijkstra 13-2
Rob Bijkerk/Jan Bos tegen Dirk Mourits/Jan Schuller 13-3
Richard Starrenburg/Jan Maarten Teunissen tegen Roel Manger/John Brom. Dit werd een vrijloting omdat Roel zich vrijdagavond ziek meldde en spelen met een invaller op de finaledag is niet toegestaan.
Agaath Hanning/Helma Vissers tegen Jaap-Jan de Vries/Jacques van der Meer 13-9
Peter Kloek/Henk van Boetzelaer tegen Erwin en Nicolette ten Bosch 13-10
Max Rutten/Wim van Unnik tegen Elly en Mart Roozenburg 13-10.

Na de vrijloting kwam team Richard de dames Agaath en Helma tegen. De beide dames vochten als leeuwinnen maar konden helaas het 13de punt er niet bij krijgen en verloren met 12-13 van team Richard.
Daarna ontmoette team Richard het team van Max Rutten. Een schijnbaar makkelijke overwinning van 13-4 leidde team Richard naar de finale.
De ander finalist team Henze kwam in de tweede ronde team Bijkerk tegen die een grote overwinning van 13-3 behaalde op het toch wel sterke team van Dirk en Jan.
Team Henze speelde zonder een enkele fout en haalde de halve finale met een winst van 13-0 op team Bijkerk.
Team Henze kwam in de halve finale tegen team Chris. Na een 2-0 achterstand kwamen Chris en Rob niet meer op punt en ook deze partij werd door team Henze met een groot verschil gewonnen 13-2.

Daarmee kwamen team Richard en team Henze in de finale. De finale was voor beide teams spannend. De 6-0 achterstand werd door team Henze omgezet in een 7-6 voorsprong. Daarna bleef het gelijk opgaan tot 12-11 voor team Richard. Na een bijna kansloze eindsprong van team Richard (in de mene ervoor hadden zij de partij al kunnen winnen) met 4 boules voor Henze en 2 boules in handen van Jan Maarten, schoot Jan Maarten een puntboule van Dody weg met een blijver die op een vreemde manier, een soort huppeltje, tot stand kwam. Maar hoe dan ook, die telde wel, waardoor zij op twee punten lagen. Met nog 4 boules in handen wist team Henze de situatie niet te veranderen. De kampioen van 2015 moest nu genoegen nemen met een toch wel mooie tweede plaatst. De titel van 2016 is overgenomen door Richard Starrenburg en Jan Maarten Teunissen.
De derde plaats was voor Chris van der Sman/ Rob Pont
De vierde plaats was voor Max Rutten/ Wim van Unnik.

In de A Complementair kwamen in de finale teams Bijkerk/Bos tegen Hanning/Visser door de halve finale te winnen met 13-5 resp. 13-8.
De stand van deze finale was 13 punten voor Agaath Hanning/Helma Vissers en 10 punten voor Rob Bijkerk/Jan Bos.

Zie : FOTOALBUM WDC 2016

Reglement Winter Doublette Competitie (WDC)

© PS Production